Nyolc otthoni gyógyszer a hideg kezelésére

Nyolc otthoni gyógyszer a hideg kezelésére

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyek véleményünk szerint hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Egy bizonyos ponton szinte mindenki megfáz. A megfázást egy vírus okozza, ami azt jelenti, hogy az antibiotikum nem hatékony kezelés. A

megfázások annyira gyakoriak, hogy a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint a felnőttek évente két megfázást várnak el. Bár a hideg általában nem veszélyes, az ember szörnyűnek érzi magát.

Jelenleg nincs gyógymód a megfázáshoz, de számos otthoni gyógymód van, amelyek csökkenthetik a tüneteket. A hideg tünetei közé tartozik a torokfájás, az orr torlódása, a köhögés, valamint a fájdalmak.

Szerencsére a legtöbb otthoni gyógyszernek nincs mellékhatása, tehát még ha csak korlátozott segítséget nyújtanak, akkor nem fognak ártani.

Otthoni gyógyszerek

Vegye figyelembe a következő nyolc közös otthoni gyógyszert:

1. Gargling

Ez a régi iskola gyógyszere megkönnyítheti a fájó fájdalmat. A torok, amely gyakran a megfázás egyik első tünete. Az emberek választhatnak különféle sósvízi génceptek közül, beleértve egy csésze meleg vízben keverve 1 teáskanál sóval.

Egy másik lehetőség a meleg vízzel, amelyet fél teáskanál citromlével és mézzel keverünk össze. Bármely garging -oldat esetén az embereknek biztosan meg kell győződniük arról, hogy a víz nem túl meleg, ami égési sérülésekhez vezethet.

2. A folyadékok kortyolgatása

Rengeteg folyadék ivása segíthet megakadályozni a kiszáradást és vékony nyálkát. A víz a legjobb fogadás, ha jól hidratáltak. Más folyadékok, például a gyümölcslé szintén elfogadhatók.

tea citrommal és mézzel, és más forró italok segíthetnek a torlódások felbomlásában és a torokfájás enyhítésében. A forró leves, különösen a fűszeres leves elősegítheti az orr -vízelvezetést és megkönnyítheti a légzést.

Azoknak, akik hidegen vannak, kerülniük kell az alkoholt, ami hozzájárulhat a kiszáradáshoz.

3. Gőz

A forró zuhanyból származó gőzben történő légzés csökkentheti az orr torlódását és a sinus nyomását, legalább ideiglenesen. A forró zuhany alternatívája egy edényt forrásban lévő vízzel tölt be, törülközőt helyez a fej fölé és lélegzik a gőzbe.

A gőz megnyugtatja az orr és a torok szöveteit, és hogy még hatékonyabbá tegye a gőz belélegzését, az emberek fontolóra vehetik az eukaliptusz hozzáadását, amely illóolaj. A holisztikus aromaterápiás Országos Szövetség azt sugallja, hogy hozzáadjon 3-7 csepp eukaliptusz olajat a forrásban lévő vízhez, és az orron keresztül belélegezze a gőzt.

Eukaliptusz -olajok széles skálája elérhető online. Az embereknek be kell zárniuk a szemét az irritáció elkerülése érdekében.

4. Az orr helyesen fújása

Az orr fújása nem bátornak tűnhet. Fontos azonban, hogy az orrát helyesen fújja, hogy az orr átjárókat a lehető legnagyobb mértékben megtisztítsa. A nyálkahártya szippantása a fülébe kényszerítheti és fülfájáshoz vezethet.

Az orr megfelelő fújása érdekében az embereknek blokkolniuk kell az egyik orrlyukat, és óvatosan fújniuk kell egy szövetbe, majd váltani és blokkolniuk az ellenkező orrlyukat és a fújást.

Kiegészítő otthoni gyógyszerek gyermekek számára

Az összes otthoni gyógyszer, amely felnőtt számára működhet, gyermekekkel is használható. A gyermekek néhány további otthoni gyógymódból is részesülhetnek, beleértve a következőket:

5. Nedvesítővel

A párásító vagy a hűvös köd párologtató csökkentheti a hideg tüneteket, például a torokfájás , köhögés és torlódás. A gondozók hűvös köd -párologtatót vagy párásítót helyezhetnek a gyermek szobájába, hogy nedvességet adjanak az otthonhoz.

Az embereknek biztosan naponta cserélniük kell a vizet. Ezenkívül az egység tisztítása a gyártó által utasított módon megakadályozza a penész és a penész felhalmozódását.

A párásítók tartománya online vásárolható.

6. A sós cseppek

A sóoldatcseppek elősegíthetik a nyálkahártya -vízelvezetést és az orrüreg tisztítását. Noha a gyerekek nem tolerálhatják a neti edény használatát a melléküregek kiürítésére, lehet, hogy néhány csepp sóoldatot elfogadnak minden orrlyukban.

Nagyon kisgyermekeknél, akiknek nehezen tudják az orrát fújni, hasznos lehet, ha egy gumi izzó szívószívást használ a nyálka eltávolításához a sóoldatcseppek használata után.

A sós cseppek tartománya online vásárolható.

7. Acetaminofen

A gyermekek nagyobb valószínűséggel, mint egy felnőtt láz alakulnak ki, ha megfáznak. Noha a láz általában nem káros, a gyermeket nyomorultnak érezheti.

A láz és a torokfájás kezelése érdekében a gondozók figyelembe vehetik a tőzsdén kívüli fájdalomcsillapítókat, például az acetaminofént, szintén online vásárolhatók. A 6 hónaposnál idősebb gyermekeknél az ibuprofen is használható.

A dekongestantot tartalmazó hideg gyógyszerek megfelelőek lehetnek a 6 év feletti gyermekek számára, de nem szabad a fiatalabb gyerekeknek adni. Mint mindig, a legjobb, ha egy egészségügyi szolgáltatóval beszélünk a gyermekek gyógyszereivel kapcsolatban.

Az emberek nem adhatnak aszpirint a gyermekeknek, mivel egy gyermek fejleszti Reye -szindrómát. Bár ritka, Reye-szindróma súlyos betegség, amely életveszélyes lehet. A kutatások azt mutatják, hogy az aszpirin néhány gyermeknél kiválthatja a betegség kialakulását.

8. Mézkészletek

A gyermekgyógyászatban közzétett kutatás azt sugallta, hogy a gyermekeknek méznek a lefekvés előtti adása elősegítette az éjszakai köhögés csökkentését.

A mézet nem szabad 1 év alatti csecsemőknek adni, mivel botulinum spórákat tartalmaz. Ha a spórák egy csecsemő éretlen emésztőrendszerében nőnek, akkor a babát beteg lehet.

Időtartam

Az otthoni gyógymódok nem feltétlenül gyorsítják fel az ember gyógyulását, de segíthetnek valakinek jobban érezni, amíg a vírus nem futtatja a pályáját. A CDC kijelenti, hogy a legtöbb ember hajlamos hideg tüneteket tapasztalni 7-10 napig. Bizonyos tünetek, például köhögés, kissé hosszabb ideig maradhatnak.

A hideg szövődményei magukban foglalhatják a fül vagy a sinus fertőzést. Ha a tünetek 2 hétnél hosszabb ideig fennmaradnak, vagy súlyossá válnak, akkor az egyén számára jó ötlet lehet orvoshoz fordulni.

Megelőzés

A megelőzés a legjobb gyógyszer a hideg esetén. Bár a megfázás megakadályozása nem mindig lehetséges, bizonyos óvintézkedések segíthetnek.

Az alábbiakban néhány módszer a szippantások fejlesztésének esélyének csökkentésére.

Gyakori kézmosás

A vírusok a kezükben élhetnek, ezért a rendszeres kézmosás az egyik legjobb módszer a megfázás elkerülésére és terjesztésére.

Kéz mosásakor az embereknek szappant és vizet kell használniuk, és kb. 20 másodpercig dörzsölniük kell a kezüket. Az alkoholtartalmú kézi fertőtlenítők olyan lehetőség, ha szappan és víz nem áll rendelkezésre.

Az immunrendszer erős tartása

Szinte lehetetlen elkerülni az összes baktériumot. Az immunrendszer erősségének és jól történő munkájának megőrzésével az ember növeli esélyét a baktériumok elleni küzdelemre. Az immunrendszer fellendítésének fontos módja a

sok alvás, testmozgás és egy kiegyensúlyozott étrend fogyasztása. A dohányzás elkerülése és a stresszszintek lefelé tartása szintén erősen tarthatja az immunrendszert.

Nem osztja meg a baktériumokat

Ha valakinek megfázása van, fontos, hogy néhány óvintézkedést tegyenek a fertőzés elterjedésének elkerülése érdekében. Ezek a lépések magukban foglalják:

  • Haza a munkából vagy az iskolából, hogy elkerüljék, hogy más emberek a vírusnak tegyék ki.
  • Elmozdulás más emberektől, amikor tüsszentés közben
  • köhögés vagy tüsszentés egy szövetbe
  • A használt szövetek eldobása, így mások nem tudják kezelni őket

Azok az emberek, akiknek kompromittált immunrendszerük van, például bizonyos gyógyszereknél, Különös figyelmet kell fordítania a hidegmegelőzési módszerekre. Lehet, hogy az alacsonyabb immunrendszerrel rendelkező személyek nagyobb valószínűséggel alakulnak ki szövődményekkel, és hosszabb ideig tarthat a megfázás felépülése.

  • influenza / hideg / sars
  • fertőző betegségek / baktériumok / vírusok
  • Gyermekgyógyászat / Gyermekek egészsége
  • Kiegészítő orvoslás / alternatíva Orvostudomány

Compare listings

Compare