Οκτώ θεραπείες στο σπίτι για τη θεραπεία ενός κρύου

Οκτώ θεραπείες στο σπίτι για τη θεραπεία ενός κρύου

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Σε κάποιο σημείο, σχεδόν όλοι παίρνουν ένα κρύο. Τα κρυολογήματα προκαλούνται από έναν ιό, που σημαίνει ότι ένα αντιβιοτικό δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία.

Τα κρυολογήματα είναι τόσο συνηθισμένα ώστε σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι ενήλικες μπορούν να αναμένουν να πάρουν περίπου δύο κρυολογήματα ετησίως. Αν και το κρύο συνήθως δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να αφήσει ένα άτομο να αισθάνεται απαίσιο.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος θεραπεία για κρύο, αλλά υπάρχουν αρκετές θεραπείες στο σπίτι που μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα. Τα συμπτώματα ενός κρύου περιλαμβάνουν πονόλαιμο, ρινική συμφόρηση, βήχα και πόνους και πόνους.

Ευτυχώς, οι περισσότερες θεραπείες στο σπίτι δεν έχουν παρενέργειες, οπότε ακόμη και αν προσφέρουν περιορισμένη βοήθεια, δεν θα κάνουν καμία βλάβη.

Home Remedies

Εξετάστε τις ακόλουθες οκτώ κοινές θεραπείες στο σπίτι:

1. Gargling

το λαιμό, το οποίο είναι συχνά ένα από τα πρώτα συμπτώματα ενός κρύου. Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία από συνταγές θαλασσινού νερού, συμπεριλαμβανομένης της γαρνιτούρας με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι αναμειγνύεται σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Μια άλλη επιλογή είναι γαργαλίζει με ζεστό νερό που αναμιγνύεται με μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μέλι. Με οποιεσδήποτε λύσεις από γαρνιτούρες, οι άνθρωποι πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα.

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ υγρά

Η κατανάλωση άφθονων υγρών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης και μπορεί να λεπτίσει βλέννα. Το νερό είναι το καλύτερο στοίχημα όταν πρόκειται να παραμείνει καλά ενυδατωμένο. Άλλα υγρά, όπως ο χυμός, είναι επίσης αποδεκτά.

Τσάι με λεμόνι και μέλι και άλλα ζεστά ποτά μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση της συμφόρησης και να διευκολύνει τον πονόλαιμο. Η ζεστή σούπα, ειδικά οι πικάντικες σούπες, μπορεί να προωθήσει τη ρινική αποστράγγιση και να διευκολύνει την αναπνοή.

Οι άνθρωποι που έχουν κρύο πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην αφυδάτωση.

3. Το ατμό

Η αναπνοή σε ατμό από ένα ζεστό ντους μπορεί να μειώσει τη ρινική συμφόρηση και την πίεση του κόλπου, τουλάχιστον προσωρινά. Μια εναλλακτική λύση σε ένα ζεστό ντους γεμίζει μια κατσαρόλα με βραστό νερό, τοποθετώντας μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι και αναπνοή στον ατμό.

Το Steam καταπραΰνει τους ιστούς της μύτης και του λαιμού και για να κάνει την εισπνοή ατμού ακόμα πιο αποτελεσματική, οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης ευκαλύπτου, το οποίο είναι ένα αιθέριο έλαιο. Η Εθνική Ένωση για την Ολιστική Αρομετρία προτείνει την προσθήκη 3 έως 7 σταγόνων πετρελαίου ευκαλύπτου σε βραστό νερό και εισπνέοντας τον ατμό μέσα από τη μύτη.

Μια σειρά από έλαια ευκαλύπτου είναι διαθέσιμη για αγορά online. Οι άνθρωποι πρέπει να κλείσουν τα μάτια για να αποφύγουν τον ερεθισμό.

4. Φυσώντας σωστά τη μύτη

Η φυσική φυσή της μύτης μπορεί να φαίνεται σαν ένα μη-brainer. Αλλά είναι σημαντικό να χτυπήσετε σωστά τη μύτη για να καθαρίσετε τα ρινικά περάσματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Η αντίγραφα ασφαλείας της βλεννογόνου μπορεί να την αναγκάσει στα αυτιά και να οδηγήσει σε ένα αυτί.

Για να φυσήξει σωστά τη μύτη, οι άνθρωποι θα πρέπει να εμποδίσουν ένα ρουθούνι και να πνίξουν απαλά σε έναν ιστό, στη συνέχεια να μεταβαίνουν και να μπλοκάρουν το αντίθετο ρουθούνι και να χτυπήσουν.

Πρόσθετες θεραπείες στο σπίτι για παιδιά

Όλες οι θεραπείες που μπορούν να λειτουργήσουν για έναν ενήλικα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ένα παιδί. Τα παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μερικές επιπλέον θεραπείες στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

5. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα

υγραντήρας ή δροσερό εξατμιστή MIST μπορεί να μειώσει τα ψυχρά συμπτώματα, όπως ο πονόλαιμος , βήχα και συμφόρηση. Οι φροντιστές μπορούν να τοποθετήσουν έναν δροσερό εξατμιστή ή υγραντήρα ομίχλης στο δωμάτιο του παιδιού για να προσθέσουν υγρασία στο σπίτι.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν το νερό καθημερινά. Επίσης, ο καθαρισμός της μονάδας σύμφωνα με τις οδηγίες από τον κατασκευαστή εμποδίζει τη συσσώρευση μούχλα και μούχλα.

Μια σειρά υγραντήρων είναι διαθέσιμη για αγορά online.

6. Σταγόνες αλατόνερου

Σταγόνες αλατόνερου μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της αποστράγγισης της βλέννας και στην εκκαθάριση της ρινικής κοιλότητας. Ενώ τα παιδιά μπορεί να μην ανεχθούν χρησιμοποιώντας ένα δοχείο neti για να ξεπλύνετε τους κόλπους, μπορεί να δέχονται μερικές σταγόνες αλατούχου ορού σε κάθε ρουθούνι.

Σε πολύ μικρά παιδιά που έχουν πρόβλημα να φυσήσουν τη μύτη τους, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια αναρρόφηση από καουτσούκ για την απομάκρυνση της βλέννας μετά τη χρήση αλατούχων σταγόνων.

Μια σειρά από αλατούχα σταγόνες είναι διαθέσιμη για αγορά online.

7. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό από έναν ενήλικα να αναπτύξουν πυρετό όταν έχουν κρύο. Αν και ένας πυρετός συνήθως δεν είναι επιβλαβής, μπορεί να κάνει ένα παιδί να αισθάνεται άθλια.

Για να αντιμετωπίσετε έναν πυρετό και τον πονόλαιμο, οι φροντιστές μπορούν να εξετάσουν τα ανακουφιστικά ανακουφιστικά πόνου, όπως η ακεταμινοφαίνη, επίσης διαθέσιμα για αγορά online. Σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ιβουπροφαίνη.

Τα κρύα φάρμακα που περιέχουν ένα αποσυμφορητικό μπορεί να είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών, αλλά δεν πρέπει να δοθούν στα νεότερα παιδιά. Όπως πάντα, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα φάρμακα για τα παιδιά.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να δίνουν ασπιρίνη σε παιδιά λόγω της πιθανότητας ενός παιδιού που αναπτύσσει το σύνδρομο Reye. Αν και σπάνιο, το σύνδρομο Reye είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της ασθένειας σε ορισμένα παιδιά.

Το μέλι δεν πρέπει να δοθεί στα μωρά κάτω των 1 ετών, ωστόσο, επειδή περιέχει σπόρια botulinum. Εάν τα σπόρια μεγαλώνουν σε ανώριμο πεπτικό σύστημα ενός μωρού, μπορούν να κάνουν ένα μωρό άρρωστο.

Διάρκεια

Οι θεραπείες στο σπίτι δεν θα επιταχύνουν απαραιτήτως την ανάκαμψη ενός ατόμου, αλλά μπορεί να βοηθήσουν κάποιον να αισθάνεται καλύτερα μέχρι ο ιός να τρέξει την πορεία του. Το CDC δηλώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να βιώνουν κρύα συμπτώματα για 7 έως 10 ημέρες. Ορισμένα συμπτώματα, όπως ο βήχας, μπορεί να παραμείνουν λίγο περισσότερο.

Οι επιπλοκές ενός κρύου μπορεί να περιλαμβάνουν λοίμωξη αυτιού ή κόλπου. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 2 εβδομάδες ή γίνουν σοβαρά, μπορεί να είναι καλή ιδέα για το άτομο να δει έναν γιατρό.

Πρόληψη

Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο όταν πρόκειται για κρύο. Αν και δεν είναι πάντοτε δυνατό να αποφευχθεί ένα κρύο, ορισμένες προφυλάξεις μπορεί να βοηθήσουν.

Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να μειωθούν οι πιθανότητες ανάπτυξης των sniffles.

Η συχνή πλύση του χεριού

Οι ιοί μπορούν να ζήσουν στα χέρια, γι ‘αυτό το κανονικό πλύσιμο του χεριού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε να πάρει και να εξαπλωθεί ένα κρύο.

Όταν πλένουν τα χέρια τους, οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν σαπούνι και νερό και να τρίβουν τα χέρια τους για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Τα απολυμαντικά χέρια που περιέχουν αλκοόλ είναι μια επιλογή εάν δεν είναι διαθέσιμα σαπούνι και νερό.

Διατηρώντας το ανοσοποιητικό σύστημα Strong

Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν όλα τα μικρόβια. Διατηρώντας το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και λειτουργεί καλά, ένα άτομο θα αυξήσει τις πιθανότητες να καταπολεμήσει τα μικρόβια που συναντούν.

Η απόκτηση άφθονου ύπνου, η άσκηση και η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι σημαντικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση των επιπέδων άγχους κάτω μπορεί επίσης να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό.

Δεν μοιράζονται τα μικρόβια

Όταν κάποιος έχει κρύο, είναι σημαντικό να λάβουν μερικές προφυλάξεις για να αποφύγουν τη διάδοση της λοίμωξης. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν:

  • Διαμονή στο σπίτι από την εργασία ή το σχολείο για να αποφύγετε την έκθεση άλλων ανθρώπων στον ιό
  • που απομακρύνεται από άλλους ανθρώπους όταν φτάρνισμα
  • βήχας ή να φτάσει σε έναν ιστό
  • ρίχνοντας μακριά τους χρησιμοποιημένους ιστούς έτσι ώστε άλλοι να μην μπορούν να τους χειριστούν

άτομα που έχουν συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτά σε ορισμένα φάρμακα, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις μεθόδους πρόληψης κρύων. Κάποιος με χαμηλότερο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξει επιπλοκές και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από το κρύο.

  • Γρίπη / κρύο / sars
  • Λοιμώδεις ασθένειες / βακτήρια / ιοί
  • Παιδιατρική / Παιδική Υγεία
  • Ιατρική

Compare listings

Compare