Miért olyan könnyű a menstruációm?

Miért olyan könnyű a menstruációm?

Számos tényező megváltoztathatja az ember menstruációs áramlását, és szokatlanul világossá teszi az időszakot. A testtömeg, a testmozgás és a stressz mind fényidőszakot okozhat, és tudva, miért lehet hasznos.

A szokásosnál könnyebb periódusok általában nem jelentenek aggodalmat. Az emberek gyakran úgy találják, hogy menstruációs áramlásuk hónapról hónapra változik, és néhány hónap egyszerűen könnyebb, mint mások.

Bizonyos esetekben a fényidőszak a stressz vagy a fogyás oka lehet. Ez azt is jelezheti, hogy terhességet vagy hormonfüggő állapotot is.

Hasonlóképpen, ha egy személynek foltos vagy színes kisülése van, amelyet egy ideig hibáztatnak.

Olvassa tovább, hogy megismerje a fényidőszakok néhány lehetséges okát, hogyan lehet azonosítani őket, és mikor kell kapcsolatba lépni egy orvossal.

A fényidőszak okai

Minden ember menstruációs áramlása egyéni. Normális, ha ez az áramlás havonta változik, és idővel is megváltozhat. Például egy személy időszaka nehezebbé vagy könnyebbé válhat, ha öregednek.

A fényidőszakok néhány lehetséges oka a következőket tartalmazza.

életkor

A periódus áramlása az ember élettartama alatt változhat. Amikor egy személy először megkezdi a menstruációját, az áramlások általában könnyebbek, és csak a foltozáshoz vezethetnek. A periódusok általában rendszeresebbé válnak, amikor a személy 20 -as és 30 -as éveiben van.

A 30 -as és 40 -es évek végén az emberek nehezebbek és rövidebb időszakok alakulhatnak ki. Lehet, hogy hónapok nélkül vannak hónapok nélkül, majd később nehezebb periódusukkal rendelkeznek. Az időszakok gyakran könnyebbé és szabálytalanabbá válnak a perimenopauza során.

Az ovuláció hiánya

Néha az embernek szabálytalan periódusa van, mivel a testük nem enged fel tojást. Ezt anovulációnak nevezik, és könnyebb vagy szabálytalan időszakokhoz vezethet.

Ezenkívül néhány embernek elsődleges petefészek elégtelensége van. Ez arra utal, amikor a petefészek a menopauza előtt nem működik megfelelően.

A testtömeg megváltozik

Azok az emberek, akik alsó súlyúak vagy gyorsan elveszítik a nagy súlyt, észrevehetik, hogy periódusaik nagyon könnyűek, vagy hogy teljesen leállnak. Ez a változás azért történik, mert testzsír -szintje túl alacsony lesz, ami megállíthatja az ovulációt.

A túlzott testmozgás és az étkezési rendellenességek szintén az ember időszakai könnyebbé válhatnak, vagy teljesen leállhatnak.

Terhesség

A terhesség alatt az ember periódusai általában leállnak. Az emberek azonban hibáztathatják a beültetés vérzését egy fényidőszakra. Ez egy könnyű foltos mennyiség, amely akkor fordul elő, amikor a tojás a méhbéléshez kapcsolódik.

Ha egy személy egy elmulasztott időszak után foltos, akkor esetleg szeretnének terhességi tesztet elvégezni.

egészségügyi állapotok

Bizonyos egészségügyi állapotok, amelyek befolyásolják az ember hormonjait, szintén befolyásolhatják a menstruációs ciklust. Ezek a feltételek magukban foglalják:

 • A pajzsmirigy diszfunkció
 • Polycisztikus petefészek -szindróma (PCOS)
 • Perimenopauza
 • Cushing szindróma

stressz

A feszültség hosszabb ideje befolyásolhatja a test hormonjait, amelyek megszakíthatják a szokásos menstruációs ciklust. A stressz kezelésére tett lépések megtétele elősegítheti az ember periódusát a normál visszatéréshez.

A fény periódusának tünetei

A legtöbb menstruációs periódus körülbelül 2–3 evőkanál vérből áll.

Azonban azonban széles körű variáció van, és nehéz lehet meghatározni, hogy mennyi vért veszít el az ember.

Az embernek feljegyzést kell tennie, ha a periódusuk könnyebb, mint általában. Ezt megtehetik, ha nyomon követik, hogy hány tampont vagy párnát használnak, vagy nyomon követik, hogy mekkora vért gyűjt egy menstruációs csésze.

Az alábbiak jelezhetik a fényidőszakot:

 • Az egyénnél szokásosnál rövidebb időtartam
 • Kevesebb pad vagy tamponváltozás mint általában
 • Nincs szokásos nehéz áramlás az első 1–2 napon, hanem egy következetes, fényáramlás
 • Vérzés, amely néhány napon át foltosodik, a folyamatos áramlás helyett

Időnként a fényidőszak a premenstruációs szindróma tüneteinek csökkentését is okozhatja, például csökkentett hátfájást, méhgörcsöt vagy hangulatváltozást.

Fény időszakok és fogamzásgátló

Amikor egy személy elkezdi használni a hormonális fogamzásgátlót, észrevehetik, hogy időszakuk világosabb.

Ez a véráramlás csökkenése azért lehet, mert a fogamzásgátló tabletták hormondózisai alacsonyak, és nem stimulálják a méhet a vastag bélés felépítéséhez. Ennek eredményeként az embernek lehet egy fényideje, mert minimális méhbélés van az ejtésre.

Ez előfordulhat olyan embereknél is, akik hormonális intrauterin eszközt, fogamzásgátló implantátumot vagy injekciót használnak, mivel ezek a méhbélés elvékonyodását okozják.

Az emberek az időszakok közötti kezdeti foltot tapasztalhatják meg, mivel a hormonok elkezdenek segíteni a periódusuk szabályozásában.

Bizonyos esetekben az orvos azt javasolhatja, hogy a könnyű periódussal rendelkező személyek a fogamzásgátlást vegyék be a ciklus szabályozásának elősegítése érdekében. Egyes típusú fogamzásgátlás olyan hormonokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik az egyén ciklusának következetesebbé válását.

Kockázati tényezők

Időnként az ismert kockázati tényezőkkel nem rendelkezhetnek fényidőszak. Néhány tényező azonban valószínűbbé teszi a fényidőket.

Néhány lehetséges kockázati tényező a fényidőszakban a következők:

 • Kor: A fiatalok általában könnyebb periódusokkal rendelkeznek.
 • Szoptatás: Ez a természetes folyamat késleltetheti a szülés utáni időszakok visszatérését, vagy könnyebb időszakokhoz vezethet, amikor újraindulnak.
 • Stressz: Valaki életében a magas stressz befolyásolhatja a test hormonszintjét.
 • PCOS: Bizonyos reproduktív állapotok, például a PCOS, befolyásolhatják a hormonszintet és a menstruációs áramlást.

Egy személy szeretne beszélni egy orvossal az egyéni kockázati tényezőkről, amelyek befolyásolhatják a korszak súlyosságát.

mikor vegye fel a kapcsolatot az orvossal

hondrox átverés a válaszát

A fényidőszak általában nem okozza az aggodalmat. Ha azonban valakinek folyamatosan fényes periódusai vannak, vagy elkezdenek átugorási periódusokat, akkor beszéljenek orvossal.

Az embernek is vegye fel a kapcsolatot az orvossal, ha egy fényidőszak egybeesik más tünetekkel, amelyek aggodalomra adnak okot, például a medencefájdalmat.

Összegzés

A legtöbb esetben a fényidőszak nem okozza az aggodalmat.

Számos tényező – például étrend, testmozgás, fogamzásgátló tabletták és egészségügyi feltételek – fényidőszakot okozhat.

A legfontosabb az, hogy egy személy meghallgatja a testét. Ha valaki aggasztja a menstruációs véráramlás időtartama miatt, akkor beszéljenek orvossal tisztázás és megnyugtatás miatt.

 • Vér/hematológia
 • Terhesség/szülészet
 • Női egészség/nőgyógyászat

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

Compare listings

Compare