Мога ли да заменя тиква с тиква от бутер, за да направя къри?

Мога ли да заменя тиква с тиква от бутер, за да направя къри?

Не забравяйте да го охладите напълно, преди да го съхранявате във фризера. Може да се претопи в микровълновата преди сервиране.

Мога ли да заменя тиква с тиква от бутер, за да се направи къри?

Butternut Squash kadoo е друг популярен кратуна в афганистаната кухня, която работи много добре в тази рецепта. Просто заменете тиквата с тиква от бутер. Може да се наложи да го приготвите за допълнителни 5-10 минути.

с какво мога да сервирам Каду с? ). Освен това върви добре с Kofta Kabobs.

Защо Kadoo се прави с кисело мляко?

Киселото мляко добавя кремообразен и пикантен елемент, за да балансира сладостта на тиквата, както и да добави някои тръпчивост. Киселото мляко също помага за повишаване на стойността на протеина на ястието. Ако искате да създадете веганска храна, заменете го с любимото си растително кисело мляко.

Гладен за повече?

Абонирайте се за моя бюлетин за безплатни рецепти, съвети за хранене и Всички най -нови актуализации.

desi ~ liciontoy your,

афганистански тиквено къри (kadoo)

Автор Шахзади Devje

5 от 1 гласуване

печат

пинделен сладък и пикантна тиквена къри , известен още като Kadoo (или Kaddo), е Вижте своя URL адрес афганистанско ястие с подпис, което обикновено се сервира като гарнитура или предястие, но може да се ползва и като основно ястие. Тази ароматна рецепта е обвързана с канела и куркума и гарнирана с кремообразно кисело мляко и прясна мента, за да създаде етническа рецепта, опакована с аромат. Научете как да приготвите вегетарианска версия на Kadoo у дома. Разочарован опит за различни хранителни стратегии и диети за стабилизиране на кръвните си захари, но просто не работи? Изрязвате ли въглехидрати и се чувствате лишени? Или може би се чувствате претоварени и объркани какво да ядете, за да държите кръвните си захари под контрол. Време е за 180 – промяна на навиците, които не ви служат и приемат нови, които ви подтикват към здраве и жизненост.

Въпреки че няма специална диета за диабет, която да отговаря на нуждите на всеки, има Генерални директори, които могат да ви помогнат да управлявате по -добре диабета и да се чувствате най -добре. Храненето здравословно е от ключово значение за подпомагане на стабилизирането на кръвните ви захари (A1C), кръвното налягане (B) и нивата на холестерол (C) (ABCS). This means making smart choices and being mindful, to get a handle on your ABCs.

My Diabetes 180 Starter Kit is about reversing the habits and mindset that are hurting your health and to set you on the right path to По -добре управление на кръвните си захари – за цял живот. И бъдете сигурни, тук няма пух; Всичко, което споделям в този комплект, е подкрепено от науката.

Какво е включено в вашето ръководство за здравословно хранене на диабета, за да контролирате кръвните захари:

Открийте изпитаните ми съвети за тествани храни, които показаха, че помагат на клиентите на диабета ми стабилизирайте кръвните си захари и засилете енергията и жизнеността им. За да ви помогне да издърпате юздите върху стреса и да почувствате най -добрия си до удобна публикация на растителна основа, за да ви помогне да получите пълно хранене. Получете лесни за устата и подхранващи рецепти, които бързат да се развият – в комплект с хранителен анализ. И диети за стабилизиране на кръвните ви захари, но просто не работи? Рязане на въглехидрати и ли се чувстват лишени? Време е за 180 – Променете навиците, които не ви служат и приемайте нови … Щракнете, за да туит

Този сочен комплект ви показва точно какво изглежда удобна за диабет диета и включва най -добрите ми хранителни тактики, които са показали да помогнат за помощ Клиентите на диабета ми стабилизират кръвните си захари и се чувстват най -добре. Включих и някои бонус стратегии за цялостното ви благополучие; Като прости практики за самообслужване, за да ви помогне да издърпате юздите върху стреса и да се чувствате най-добре. Вашият стартов комплект за диабет е изпълнен с едни от най -добрите хранителни самородки, които трябва да ви предложа. Плюс това, той се доставя в парчета с размер на хапки, така че няма да се чувствате претоварени.

Вземете моя диабет 180 – вашия стартов комплект за по -добро управление с диета, за да поддържате кръвните си захари под контрол.

Desi ~ Liciousious Your, Shahzadi Devje

Shahzadi е награден регистриран диетолог (RD), регулиран от Колежа на диетолозите на Онтарио и сертифицирания преподавател по диабет (CDE), одобрен от сертифициращия съвет за диабет на канадския диабет. YouTuber и прословут Foodie, тя е посветена да ви помогне да прекратите войните си за готвене, да трансформирате здравето си и да бъде най -добрата версия на себе си! Шахзади е експерт по хранене в ефир за CTV вашата сутрин и редовен сътрудник за глобални новини и други национални медии.

Медицински прегледани от Shahzadi Devje, регистриран диетолог (RD) и сертифициран преподавател по диабет (CDE)

Обсъждане на здравословни начини и техники за засилване на добрия холестерол и подобряване на липидния си профил естествено.

Думата холестерол често се позовава на отрицателна реакция, въпреки че телата ни се нуждаят от нея, за да изграждат здрави клетки. Негативността обаче произтича от факта, че не всички видове холестерол са еднакви.

Отдавна ни се казва, че холестеролът, главно липопротеинът с ниска плътност или LDL е лош и е отговорен за хронични сърдечни заболявания, като артерии, втвърдени с плака. От друга страна, липопротеинът с висока плътност (HDL) – или добър холестерол – помага за премахването на този отвратителен холестерол от кръвта ви.

Тази позиция е опростяване. И въпреки че е изкушаващо да обвиняваме LDL за цялата сърдечна болка – имайте предвид, че сърдечно -съдовата болест всъщност е метаболитно и хормонално разстройство. „Искрата“, която води до агресивна атеросклероза (натрупване на мазнини в артериите, причинявайки запушване, което води до сърдечен удар), е резултат от инсулинова резистентност – характеризираща се с високи нива на глюкоза и инсулин. Този торент обикновено се случва в продължение на десетилетия.

Въпреки че може да не сте наясно с това, все по -голям брой пламенни лекари и други здравни специалисти смятат, че науката срещу холестерола като причинно -следствен фактор при сърдечните заболявания е по -слаба, отколкото се смяташе досега. Авторите на книгата „Големият мит за холестерол“ твърдят, че „холестеролът е грешна цел, ако се опитвате да предотвратите сърдечни заболявания“. Плюс това те посочват, че статините често са надписани и имат значителни неблагоприятни странични ефекти, които много лекари отхвърлят.

Ivor Cummins, химически инженер, който широко изучава първопричината за съвременни хронични заболявания с медицинската общност, твърди, че глюкозата извън контрол и нивата на инсулин причиняват „възпалителна среда“, която задвижва артериалната артериал болест. Множество механизми показват, че повишената глюкоза причинява повишена дисфункция в артериите, както и натрупване на висцерални мазнини (мазнини около вашите органи), което причинява „среден корем“. Тази висцерална мазнина освобождава възпалителни маркери-стартиране на каскада от отрицателна сигнализация-което води до липиден профил извън копая.

Забележка: Липиден профил, а не LDL. Това означава:

⬆ Липопротеин с много ниска плътност (VLDL) ⬆ Триглицерид (TAG) ⬆ Окислен Ldl⬇hdl⬆total холестерол: HDL съотношение на съотношение

в сценарий, където има възпаление и съдово дистрес, т.е., Увреждането на слоевете на вашите кръвоносни съдове – наличието на високо ниво на LDL може да влоши нещата и вероятно да предизвика атеросклероза.

Поставете просто; Не трябва да интерпретираме нивата на LDL във вакуум.

Според MD, Thomas Dayspring, водещ глас в областта на липидологията: въз основа на настоящото национално проучване на изследването на здравето и храненето (NHANES), „По -голямата част от MI (инфаркт на миокарда) се обяснява с инсулин,„ по -голямата част от MI (инфаркт на миокарда) се обяснява с инсулин, „по -голямата част от MI (инфаркт на миокарда) се обяснява с инсулин,„ по -голямата част от Миокардния инфаркт) се обяснява с инсулин, „По -голямата част от Миокардния инфаркт) се обяснява с инсулин (инсулин) Съпротива … LDL е ужасен биомаркер. ”

Когато се сблъскате с високо ниво на холестерол, е лесно да се прибягва до лекарства, за да се поддържат нивата под контрол. Съществуват обаче няколко мерки за лайфстайл, включително храни, които могат активно да помогнат за понижаване на холестерола по естествен начин, лечение на инсулинова резистентност, подобряване на общия ви липиден профил и намаляване на риска от сърдечно -съдови заболявания.

Какво можете да направите, за да понижите холестерола си без лекарства

1) имайте сърдечна диета:

Вместо да търсите списък с храни с нисък холестерол, оценете Вашата диета внимателно и направете прости и устойчиви суапове, за да предотвратите вечна глюкоза и инсулинови шипове, които биха могли да доведат до съдова дисфункция и натрупване на висцерални мазнини.

Ограничете рафинираните въглехидрати колкото е възможно повече:

Рафинираните въглехидрати обикновено се намират в две основни храни – рафинирани зърна и рафинирани захари. И двете могат да се намерят в голямо разнообразие от сладки и пикантни предмети като торти, сода, хляб, приготвен с бяло брашно. Важно е да запомните, че рафинираните въглехидрати не правят списъка с понижаващи холестерола храни. Плюс това, те не осигуряват трайна енергия и пропускат важни хранителни вещества.

Оптимизирайте съотношението на мазнините си омега-6 към омега-3 и помислете за индекса на Omega 3:

Високо съотношение Omega 6 към Omega 3 може да допринесе за възпалението и може да повиши риска от болестта. Като западни популации обикновено консумираме излишък от преработени масла от семена и растителност и недостатъчно омега-3 мазнини. От особено значение са специфични нива на омега 3s – EPA (ейкосапентаенова киселина) и DHA (DoCosahexaeneic киселина) в кръвта – измерена чрез индекса на омега -3. Нивата на кръвта на EPA и DHA са силно отражение на приема на тези мазнини и помагат за оценка на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Омега-3 индекс рисковите зони за сърдечно заболяване:

Високият риск = 8%

в зоната с най-висок риск се равнява на 90% по-висок риск от внезапна сърдечна смърт.

Високи източници на омега-6 мазнини (засенчено синьо на фигура 1 ) Включете:

Слънчогледово масло за масло Офис High sources – with both EPA and DHA include:

Animal sources:salmonmackerelherringsardinescod liver oil and fish oil supplementsfortified eggs Plant sources – algae and seaweed: spirulinanorichlorella

Figure 1: Fatty Acid Content of Dietary Fats

Източник: POS Pilot Plant Corporation

Плодове и зеленчуци:

Витамини, минерали, фибри и растителни химикали, присъстващи в плодовете и зеленчуците, могат да помогнат за забавяне или предотвратяване на атеросклероза чрез намаляване на нарушаването Натрупването на плака:

яжте цели плодове по-често вместо сокове (което ще скочи нивата на инсулин и може да доведе до инсулинова резистентност с течение на времето). Плодовете като плодове, чушки и домати също съдържат високо ниво на фитонутриенти на болестта (растителни съединения). Направете повече зеленчуци – особено тези, богати на нитрати. Това помага да се отпуснат артериите и да се позволи повече приток на кръв за предотвратяване на блокирания. Някои примери включват: рукола, цвекло, зеленчуци от цвекло, швейцарски чар, килантро, босилек и ревен.

Не забравяйте да разгледате всички полезни рецепти, които можете да създадете със здрави плодове и зеленчуци, нагоре на моя уебсайт!

Избягвайте транс мазнините:

Винаги не забравяйте да четете етикети и съставки на храненето, преди да направите покупка! Транс мазнините са известни още като „хидрогенирани масла“ и могат да присъстват в продуктите като подли съставки, за да ги накарат да издържат по -дълго. Те могат да присъстват и в преработени хранителни продукти като готови за супермаркети ястия и ултра обработени (силно манипулирани) храни като чипс, бисквитки, безалкохолни напитки, закуска, натоварена със захар, бонбони и др.

Изберете за диета, фокусирана върху растенията:

Едно проучване на университета в Торонто показа, че яденето на растителна диета намалява рисковите фактори на сърдечно-съдовите заболявания, включително триглицериди, възпаление и кръвно налягане. Всъщност доказателствата, изложени по време на научните сесии на Американската сърдечна асоциация, 2017 г. разкриха, че диетите на растителна основа намаляват риска от сърдечна недостатъчност с 42 процента сред хората без предишна история на сърдечни заболявания.

обхващат антиоксиданти :

Вероятно сте чували за тях, но знаете ли колко добри са антиоксиданти за вас? Те помагат да се защитят тялото от увреждане, причинено от потенциално вредни молекули, известни като свободни радикали. Изследванията показват убедителни доказателства, че антиоксидантите, открити в AMLA – индийската гъска – могат да генерират значителни намаления на холестерола, LDL и триглицеридите и да подобрят HDL при тези с диабет.

Поддържайте микробиотата си на червата здрави:

Знаете ли, че е установено, че микробите на червата влияят на рисковите фактори за здравето на сърцето? Изследванията показват, че гледането на тези „цветни герои“ е много важно, тъй като те вероятно имат някакво влияние върху рисковите фактори като затлъстяване и диабет. И така, как да се грижим за тях? Един от начините: Увеличете разтворимите фибри! Разтворимите фибри консумират вода, за да образуват дебела паста в храносмилателните ни трактове. Това поддържа храносмилателното здраве и следователно води до по -добри резултати от здравето на сърцето. Храните, богати на разтворими фибри, включват пълнозърнести храни като овес и кафяв ориз и бобови растения, включително боб, леща, нахут и грах. Също така, не забравяйте онези пребиотици и пробиотици, които могат да осигурят храносмилателните ни „армии“ с така необходимите подкрепления.

Намалете добавената захар:

Добавени захари са всички различни видове захари, добавени към храните по време на преработката. Най -добрите хранителни източници на добавени захари в Северна Америка са напитки, десерти и енергийни и спортни напитки. Високият прием на захар е свързан с увеличаване на триглицеридите (те повишават риска от сърдечни заболявания и са признак на метаболитен синдром). Добавената захар може също да бъде двигателят за коронарна болест на сърцето чрез инсулинова резистентност и хиперинсулинемия.

Преразгледайте натоварването на въглехидратите си:

Като се има предвид, че нивата на глюкоза извън контрол и инсулин водят до артериал Болест, диета с ниско съдържание на въглехидрати показа, че има благоприятно влияние в краткосрочен план (тук, тук, тук и тук). Освен това, диетата с ниско съдържание на въглехидрати може да повлияе положително на нивата на триглицериди в кръвта. Доказателствата обаче не са толкова ясни, когато става дума за диети с ниски въглехидрати и LDL нива. Mansoor и колегите му обясняват, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати често предлага минимално или никакво намаляване на LDL и общите нива на холестерол.

подправете храната си:

билки и подправки, дори когато се използва за гарнирането, може да действа като хранителни централи. Изследванията показват, че чесънът, куркумата и джинджифилът са особено ефективни при намаляване на холестерола, когато се ядат редовно.

2) Преместете се!

Постоянният график за тренировка може да направи чудеса за подобряване на вашия липиден профил и здраве на сърцето! Редовните упражнения могат да засилят добрия холестерол (HDL) и да понижат кръвното налягане. Не е задължително да е двучасова сесия във фитнеса-кратка танцова рутина или редовно движение ще има значение-не само за здравето на сърцето ви, но и на цялостното ви чувство за благополучие. Можете дори да го направите по -социална дейност, като упражнявате с приятел (след като се върне нормалността) или член на семейството. Малките дози движение през цялата седмица ще помогнат да поддържате липидния си профил под контрол.

3) Избягвайте тютюнопушенето:

Според Американската сърдечна асоциация, тютюнопушенето понижава вашето добро ниво на холестерол и повишава риска от високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Това може да изисква да работите с Вашия лекар за работещ план за действие, за да се откажете от тютюнопушенето.

Contents

Compare listings

Compare