Премахването на телевизорите в спалнята „може да помогне за справяне с затлъстяването на детето“

 • 2 years ago
 • Blog
 • 1

Премахването на телевизорите в спалнята „може да помогне за справяне с затлъстяването на детето“

Въпреки това, изследователите отбелязват, че тъй като тяхното проучване не наблюдава тези асоциации, те не са в състояние да ги разглеждат като причина за увеличен ИТМ при деца.

Премахването на телевизорите за спалня „може да помогне за справяне с затлъстяването на деца“

Разследващите предполагат, че премахването на телевизори от детските спални може да бъде „важна стъпка“ в борбата срещу детското затлъстяване в САЩ.

Те пишат:

„За разлика от ограничаването на времето на екрана, което може да изисква постоянен родителски мониторинг, премахването на телевизията за спалня на детето е структурна промяна в електронната медийна среда на детето, която е потенциално дълготраен. ”

Авторите добавят, че Американската академия по педиатрия препоръчва на деца, които имат телевизори в спалнята си, и че това проучване трябва да мотивира педиатрите да подкрепят тези препоръки, когато разговарят с пациентите.

Въпреки това, изследователите посочват, че по време на това проучване, което започна през 2003 г., телевизорите са основната форма на медийно излагане на деца.

Те отбелязват, че тъй като децата вече са изложени на медии чрез други видове електронни устройства, като смартфони и лаптопи, трябва да се провеждат допълнителни проучвания, за да се оцени дали тези видове медийни експозиции допринасят за наддаване на тегло при деца.

Това не е първото проучване за асоцииране на телевизори в спалнята със затлъстяване на деца. През 2012 г. Medical News днес съобщава за изследвания, които предполагат, че децата, които имат телевизори, компютри и други електронни устройства в своите спални, са с 28% по -склонни да станат наднормено тегло и 30% по -вероятно да станат затлъстели.

 • Обществено здраве
 • Хранене/диета
 • Затлъстяване/загуба на тегло/фитнес
 • Педиатрия/детско здраве

бира, прием на шоколад сред фактори, които влияят на микробиома на червата

чрез анализиране на повече от 1000 проби от изпражнения при хора, изследователите от Белгия са разкрили редица диети и фактори на начина на живот, които влияят на състава на микробиотата на червата, С приема на бира и шоколад сред идентифицираните.

Проверка на проучването проф. Йероен Раес от Университета в Леввен (Ку Льовен) в Белгия, а неговият екип казва Микробиомът на червата – популацията на микроби, които живеят в червата – засягат човешките заболявания.

Резултатите-наскоро публикувани в списанието Science-идват от проекта „Фламандска черва Флора“, за който екипът казва, че е едно от най-големите проучвания за общо население за оценка на разликата в микробиотата на червата сред здравите индивиди.

Микробиомът на червата се състои от десетки трилиони микроорганизми, включително поне 1000 бактериални вида и може да тежи до 2 кг.

Докато около една трета от микробиотата на червата е обща за по -голямата част от хората, около две трети са специфични за всеки индивид. Като такива, изследователите се интересуват от това как микробиомът на червата може да повлияе на човешкото здраве.

69 фактори, които влияят на микробиома на червата

За своето изследване проф. Raes и колегите му анализираха пробите от изпражнения на повече от 1000 здрави индивиди от Белгия, които са част от фламандските черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва черва Проект за флора.

Чрез своя анализ екипът идентифицира 69 фактора, които са свързани с разнообразието или състава на микробиотата на червата, много от които са свързани с време на транзит – колко време отнема храната да се движи от устата към Край на червата – диета, употреба на лекарства, пол, възраст и цялостно здраве.

След това изследователите комбинираха своите резултати с тези на други анализи по целия свят, от които идентифицират 14 бактериални вида, които съставляват Микробиотата присъства в червата на всеки човек.

проф. Raes отбелязва, че повечето проучвания са се фокусирали върху това как разнообразието на микробиотата на червата влияе върху развитието на специфични заболявания.

„Въпреки това, анализирането на„ средната “флора на червата е от съществено значение за разработването на диагностика и лекарства, базирани на бактерии на червата“, казва той. „Трябва да разберете какво е нормално, преди да можете да разберете и лекувате болестта.“

Време за транзит, бира и тъмен шоколад силно влияят на микробиотата на червата

Транзитът е установено, че е най -тежкото влияние върху състава на микробиотата на червата, според изследователите и диетата – особено прием на фибри – Установено е също, че играе ключова роля.

Интересното е, че екипът установи, че приемът на тъмен шоколад е установено, потенциалекс отзиви че задвижва наличието на специфична бактериална популация, а приемът на бира също е ключово влияние върху състава на микробиотата на червата.

Подкрепяйки предишни проучвания, изследователите откриха и връзка между употребата на лекарства и състава на микробиота на червата; Установено е, че използването на слабителни, антибиотици, лекарства за сенна хормони и хормони, използвани за контрол на раждаемостта или менопауза, влияят на разнообразието на микробиотата на червата.

Противно на предишните изследвания, екипът установи също, че методът на доставяне при раждане или дали даден човек е бил кърмил като бебе, не влияе на състава на микробиотата на червата в зряла възраст.

При оценка на данните от проучването на холандците LifeLines, изследователите установиха, че са в състояние да повторят своите открития; Около 90 процента от факторите, които са установили, че влияят на микробиотата на червата, присъстващи в холандската кохорта.

„Подобна репликация добавя огромно количество устойчивост към резултатите“, отбелязва проф. Райс.

Освен това, от техния анализ на холандската кохорта, изследователите откриха, че мътеница е ключов влияещ върху състава на микробиотата на червата.

Констатациите от този продължаващ проект имат важни последици за бъдещите изследвания на човешките заболявания, според екипа.

„Тези резултати са от съществено значение за изследванията на болестите. Болестта на Паркинсон например обикновено се свързва с по -дълго чревно време на транзит, което от своя страна влияе върху състава на микробиотата.

Така че за да проучите микробиотата при болестта на Паркинсон, трябва да вземете предвид това. Тези и много други наблюдения могат да помогнат на учените в своите изследвания в бъдещите терапии. ”

проф. Jeroen Raes

Докато изследователите казват, че техните открития са хвърлили важна светлина върху това какви фактори могат да повлияят на състава на микробиотата на червата, те отбелязват, че има много повече за научаване; Резултатите от тях обясняват само около 7 процента от вариацията на микробиотата на червата.

Изследователите смятат, че около 40 000 проби от човешки изпражнения ще трябва да бъдат събрани, преди да може да се идентифицира цяла картина на състава на микробиотата на червата и това е нещо, което те се надяват да постигнат с фламандския проект за флора.

Научете повече за това как микробиомът на червата влияе върху здравето.

 • Обществено здраве
 • Стомашно -чревна/гастроентерология
 • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси
 • Хранене/диета
 • Биреното съединение намалява наддаването на тегло и понижава холестерола

  метаболитен синдром е здравословно състояние, засягащо около 34% от възрастните в САЩ, което ги излага на риск от сърдечно -съдови заболявания, диабет, инсулт и други заболявания. Сега изследователи от държавния университет в Орегон казват, че флавоноид, открит в хмел и бира, може да намали наддаването на тегло и да подобри маркерите на метаболитен синдром.

  Резултатите от проучването са публикувани в списанието Archives of Biochemistry and Biophysics.

  Изследователите – ръководени от Кристобал Миранда, изследователски асистент в университета – откриха специфични нива на прием на флавоноида на Hops, наречен Xanthohumol, който подобри маркерите на метаболитен синдром при лабораторни мишки.

  Според Американската сърдечна асоциация (AHA) основните причини за метаболитен синдром са наднормено тегло и затлъстяване, физическа бездействие и генетични фактори. Рисковете, свързани със състоянието, могат да бъдат намалени чрез намаляване на теглото, увеличаване на физическата активност и ядене на здравословна диета.

  Клинично диагностициран с три или повече от няколко състояния е това, което определя метаболитния синдром. Тези състояния включват: затлъстяване на корема, повишени липиди, високо кръвно налягане, инсулинова резистентност или нарушен глюкозен толеранс.

  Изследователите отбелязват, че затлъстяването и свързаните с него нарушения представляват до 10% от разходите за здравеопазване в САЩ.

  Преди това Xanthohumol е проучен за потенциалните си ползи за здравето, наред с други флавоноиди, открити в чай, чесън, шоколад, ябълки и боровинки.

  По-рано тази година проучване, публикувано в BMJ, предложи да се яде повече плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, за да се предотврати наддаването на тегло, например.

  Xanthohumol reduced LDL cholesterol and insulin levels in mice

  To investigate what levels of xanthohumol have an effect on metabolic syndrome, the researchers gave varying levels of the flavonoid to laboratory mice that were fed диета с високо съдържание на мазнини.

  Резултатите показват, че в сравнение с животни, на които не се дава никакъв ксантохумол, лабораторните мишки, на които е дадена най -високата доза, имат 80% намаление на своя LDL – или „лош“ – холестерол. В допълнение, нивата им на инсулин спаднаха с 42%, а нивата им на IL-6, което е биомаркер на възпалението, спаднаха със 78%. Расте – защото ядеха богата диета и стават затлъстели – теглото им се увеличава с 22% по -малко от тези, които не получават ксантохумол. Това е въпреки факта, че всички са яли едно и също количество храна.

  Интересното е, че изследователите твърдят, че консумацията на флавоноид изглежда увеличава консумацията на кислород и скоростта на метаболизма, което има голямо значение за контрола на теглото.

  Коментирайки своите открития, Миранда казва:

  „Това е първият път, когато видяхме едно съединение с потенциала да се справи с толкова много здравословни проблеми. Това бяха много драматични подобрения. "

  Чрез изследването изследователите също успяха да определят един от механизмите на флавоноида. Очевидно понижава плазмените нива на PCSK9, който е протеин, който действа на нивата на холестерола.

  Те се надяват, че понижаването на нивата на този протеин ще помогне за изчистване на LDL холестерола от кръвта.

  количество твърде високо, за да се получи чрез обикновен диетичен прием

  Преди да използвате това проучване като безплатен пропуск за пиене ученето.

  Въпреки че Xanthohumol се среща естествено в хмел и бира, изследването използва 60 mg на kg телесно тегло на ден, което е човешкият еквивалент на 350 mg за човек с тегло 70 kg (154 lbs) на ден.

  Накратко, това би означавало, че възрастен човек ще трябва да пие 3500 пинта бира всеки ден, за да получи правилния прием, както се съобщава в проучването. Въпреки че това не би било възможно – или препоръчително да се предприемат – изследователите казват, че това количество ксантохумол може да бъде получено чрез хранителна добавка.

  Въпреки че резултатите им са много обещаващи, изследователите отбелязват, че трябва да се предприемат повече изследвания, за да се покаже безопасността и ефикасността при хората.

  „Работата все още е необходима за по-нататъшно демонстриране на безопасността на високите дози на ксантохумол“, казва проф. Фред Стивънс, проучване, съответстващ на автор, „но дозировки 15-30 пъти по-високи, отколкото използвахме, вече са дадени да бъдат дадени на проучване животни без видими проблеми. "

  Той добавя, че „това може да осигури ефективно лечение на метаболитен синдром на много ниска цена“.

  Медицинските новини днес по-рано проучиха как яденето на повече храни, богати на флавоноиди, може да намали риска от еректилна дисфункция при мъжете.

 • Сърдечно -съдова/кардиология
 • Хранене/диета
 • Затлъстяване/загуба на тегло/фитнес

мързелив може да свие мозъка ви

Изследванията, проведени в Медицинското училище в университета в Бостън в Масачузетс, показва връзка между нивата на фитнес в средната възраст и мозъчните обеми по -късно в живота. Тези с по -лоша физическа годност имаха по -малки мозъци 20 години по -късно.

Физическата годност може да бъде предизвикателство за постигане и поддържане, но всички знаем, че това е нещо, което трябва да се стремим да правим.

Ползите от фитнеса са добре известни, а физиологията зад тези ползи в по -голямата си част е добре разбрана.

Поддържането на активно може да се оттегли от множество неразположения, включително сърдечни заболявания, диабет, затлъстяване, високо кръвно налягане и инсулт.

Освен това, фитнесът поддържа нивата на холестерола под контрол, подобрява качеството на съня и помага да се предотвратят някои видове рак. Това наистина е подаръкът, който продължава да дава.

Ново проучване, публикувано в Neurology, добавя допълнителни доказателства за още едно предимство на Helth от фитнеса – поддържане на размера на мозъка в по -възрастната възраст.

Изследването, проведено от Никол Спартано, използва данни от изследването на сърцето на Фрамингам. Общо 1583 участници със средна възраст 40 и без деменция или сърдечна болест са взели тест за бягаща пътека, за да оценят фитнеса си.

Двадесет години надолу по линията, същите индивиди отново бяха изследвани за фитнес и бяха взети ЯМР сканирания. Фитнесът се оценява чрез измерване на продължителността на времето, което отнема сърдечната им честота, за да се увеличи до определено ниво.

По-ниска фитнес, по-малък мозък

Екипът установи, че за всяко осем единици намаляване на производителността на изпитанието за фитнес, мозъчните обеми спаднаха в размер, еквивалентен на 2-годишно стареене. Когато хората със сърдечни заболявания и тези, които приемат бета блокери, бяха отстранени от уравнението, подобен спад на фитнеса се равняваше на допълнително стареене на 1 година.

Спартано изписва констатациите:

„Открихме пряка корелация в нашето проучване между лошата фитнес и обема на мозъка десетилетия по -късно, което показва ускорено стареене на мозъка.

Проучването е наблюдателно, така че могат да се изготвят само асоциации, но резултатите правят интересно четене.

Следващият въпрос е, разбира се, как липсата на фитнес може да повлияе на обема на мозъка. Медицинските новини днес попитаха Спартано какви механизми според тях могат да повлияят на този тип неврологични промени и тя каза:

„От други проучвания знаем, че програмите за тренировки за упражнения, които подобряват фитнеса, могат да увеличат притока на кръв и доставката на кислород до мозъкът и подобряват невропластичността в краткосрочен план.

През целия живот тези механизми могат да окажат влияние върху стареенето на мозъка и да предотвратят когнитивния спад в по -възрастната възраст. “

Тя продължава да казва, че„ вероятно е, че е вероятно, че е, че е вероятно това да Много фактори на начина на живот оказват влияние върху стареенето на мозъка, а не само за фитнес. " Мозъкът и връзката му с тялото са сложни; Всичко, което променя грубата му анатомия, вероятно ще бъде еднакво сложно.

Упражнение и мозъкът за стареене

Въпреки че това проучване изследва ефектите на фитнеса в средна възраст и последиците за размера на мозъка в по -възрастната възраст, други изследвания показват, че никога не е късно за късно за да може мозъкът ви да се възползва от упражненията.

Малко проучване, публикувано през 2006 г., използвайки 60-79-годишни, разглежда ефекта от 6 месеца аеробни упражнения върху размера на мозъка. Изследователите установяват, че в сравнение с контролна група, която е извършила не-аеробни упражнения за разтягане, и бялото, така и сивото вещество се увеличават по обем.

Друго проучване през 2013 г. установи, че 12-седмична фитнес програма за заседнали 57-75-годишни деца подобрява церебралния кръвен поток в покой в ​​задачите на паметта. Изглежда, че само малко количество упражнения могат да направят значителни положителни промени в мозъка ви.

По -големите проучвания в бъдеще несъмнено ще премахнат механизмите по време на игра. В това отношение Спартано каза на MNT, че в момента работи върху по -нататъшни изпитвания, изследващи как „промените в активността през живота въздействат на здравето на мозъка“.

Тъй като американците живеят по -дълъг живот и средната възраст на населението се увеличава, науката за поддържане на по -здрави и по -ярки за по -дълго време става все по -важна.

Contents

Compare listings

Compare